Θεραπεία Ζεύγους

Στο ξεκίνημα της κοινής τους ζωής τα ζευγάρια ονειρεύονται, επιθυμούν και προσμένουν σε έναν ευτυχισμένο γάμο, μια σχέση διαφορετική, αρμονική που θα διαρκέσει στο χρόνο γεμίζοντας τους συντρόφους με αγάπη, κατανόηση, έρωτα, επικοινωνία… Όταν στη θέση της ασφάλειας, της εκτίμησης, της εμπιστοσύνης έρχονται η πίκρα, ο θυμός, η απογοήτευση, η μοναξιά μέσα στη σχέση, τότε η αρχική αισιοδοξία μοιάζει μακρινή και απρόσιτη..

 

Κάπως έτσι, αρχίζει η δυσλειτουργία της έγγαμης ζωής, ένα βασανιστικό ερώτημα για το τι πήγε στραβά, αφού όλες οι προσπάθειες μοιάζει να πέφτουν στο κενό, σαν κάτι να λείπει ή να μην είναι αρκετό. Σε αυτό το σημείο, οι λόγοι, οι αφηγήσεις, τα όνειρα και οι επιθυμίες πιέζουν για συνταίριασμα.

 

Η θεραπεία ζεύγους εστιάζει στην επικοινωνία του ζευγαριού, αποτελεί μια προσπάθεια να αναδυθούν πρότυπα επικοινωνίας, σχέσεων αλλά και αφηγήσεων του κάθε μέλους της σχέσης. Δίνεται έμφαση στην αναγνώριση και την αξιοποίηση δυνάμεων και δυνατοτήτων, που ο κάθε σύντροφος έχει και φέρνει μέσα στη σχέση και στη θεραπεία…

 

Στόχος είναι η αποκατάσταση της επικοινωνίας, βασικό στοιχείο δύναμης και βιωσιμότητας της σχέσης.