Ποιοί είμαστε

Το Κέντρο Οικογενειακής Θεραπείας και Ψυχοθεραπείας ιδρύθηκε το 2010 από την Έλλη Παπαχριστούδη, ψυχολόγο, ψυχοθεραπεύτρια και κοινωνική ανθρωπολόγο, και τον Δημήτρη Μουζά, ψυχολόγο και ψυχοθεραπευτή, με σκοπό τη συνεργασία για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των σύνθετων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής σήμερα.  Το 2013 προστέθηκε ως ισότιμο μέλος η Ελένη Ξανθοπούλου, ψυχολόγος – ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεύτρια.

 

Η συνεργασία αυτή αριθμεί ήδη αρκετά χρόνια σε διάφορα πλαίσια εργασίας και εκπαίδευσης, ενώ συμμετέχουμε και συνεργαζόμαστε με ένα ευρύ δίκτυο ειδικών ψυχικής και σωματικής υγείας.

 

 

 

 Έλλη Παπαχριστούδη

Η Έλλη Παπαχριστούδη είναι Ψυχολόγος Πτυχιούχος του Τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης και Κοινωνική Ανθρωπολόγος Πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Έχει εκπαιδευτεί στη Συστημική Οικογενειακή Θεραπεία στο Ινστιτούτο Συστημικής Σκέψης και Ψυχοθεραπείας. Από το 2006 έως και σήμερα εργάζεται ως ψυχολόγος στο Γραφείο Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης Μαθητών και Γονέων του Δήμου Καλαμαριάς, όπου συντονίζει Ομάδες Γονέων και υποστηρίζει συμβουλευτικά τους γονείς, τους κηδεμόνες, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του Δήμου Καλαμαριάς. Ταυτόχρονα εργάζεται ιδιωτικά στη Θεσσαλονίκη ως ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια και οικογενειακή θεραπεύτρια. 

 

Δημήτρης Μουζάς

Ο Δημήτρης Μουζάς είναι Πτυχιούχος του Τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης. Έχει εκπαιδευτεί στη Συστημική Οικογενειακή Θεραπεία στο Ινστιτούτο Συστημικής Σκέψης και Ψυχοθεραπείας. Από το 2007 έχει εργαστεί ως ψυχολόγος-σύμβουλος ανέργων σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα υποστήριξης της απασχόλησης στον Νομό Ημαθίας, ως ψυχολόγος-ψυχοθεραπευτής στην Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας του Νομού Καρδίτσας και ως θεραπευτής στα Εναλλακτικά Προγράμματα της Φυλάκισης για παραβάτες χρήστες παράνομων ουσιών του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ). Παράλληλα, έχει συνεργαστεί με πολλούς φορείς και υπηρεσίες για θέματα συμβουλευτικής, εκπαίδευσης και εποπτείας. Από το 2015 είναι μέλος της συντακτικής επιτροπής του επιστημονικού περιοδικού ΜΕΤΑΛΟΓΟΣ. Σήμερα εργάζεται ιδιωτικά στη Θεσσαλονίκη ως ψυχολόγος, θεραπευτής ζεύγους & οικογένειας και συστημικός ψυχοθεραπευτής.

 

Ελένη Ξανθοπούλου

Η Ελένη Ξανθοπούλου είναι Πτυχιούχος του Τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης. Έχει εκπαιδευτεί στη Συστημική Οικογενειακή Θεραπεία στο Ινστιτούτο Συστημικής Σκέψης και Ψυχοθεραπείας. Επιπλέον, έχει εκπαιδευτεί στην Ψυχανάλυση στην Βορειοελλαδική Ψυχαναλυτική Εταιρεία. Από το 2007 μέχρι το 2017 εργάστηκε στην Γ’ Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική, Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όπου παρείχε ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεία σε ενήλικες και σε παιδιά, καθώς και συστημική οικογενειακή θεραπεία και θεραπεία ζεύγους.

Εργάζεται ιδιωτικά στη Θεσσαλονίκη ως ψυχολόγος – ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεύτρια ενηλίκων. Είναι μέλος της Βορειοελλαδικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας